Informatie

In 2019 is voor het laatst, in het kader van het weekend van de begraafplaats, een open dag georganiseerd op de begraafplaats Soerenseweg. In 2022 werd besloten dat dit landelijke initiatief geen vervolg zou krijgen. In 2023 hebben een aantal Apeldoornse bedrijven samen met de gemeente op eigen initiatief besloten dit in een nieuwe vorm voort te zetten. Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 9 september zal ook de begraafplaats aan de Soerenseweg geopend zijn.

Die dag zullen niet alleen rondleidingen worden verzorgd, maar zullen ook diverse bedrijven zich presenteren met hun uitvaart gerelateerde producten.

De organisatie heet u op 9 september dan ook van harte welkom van 13.00 tot 17.00 uur. De verschillende bedrijven en organisaties zullen zich doorlopend presenteren. Een aantal van hen zal ook workshops organiseren.

Om 14:00, 15:00 en 16:00 uur zullen rondleidingen worden gegeven. Tijdens deze rondleidingen komt u niet alleen meer te weten over de verschillende mogelijkheden op de begraafplaats, maar zal de stadsdichter een voor deze gelegenheid geschreven gedicht voordragen. Er is ook een funerair deskundige aanwezig die u meer kan vertellen over de historische waarde van de begraafplaats.

Voor meer informatie kunt u de volgende facebook pagina’s in de gaten houden:

https://www.facebook.com/weekvdbegraafplaats

  

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment